Lead Auditor ISO 50001 for eksisterende Lead Auditorer i ISO 14001

course image

Lead Auditor ISO 50001 for eksisterende Lead Auditorer i ISO 14001

Mange virksomheder og organisationer bruger i dag miljøledelsesstandarden ISO 14001 til målrettet at lede miljøpåvirkningerne mod lavere ressourceforbrug og mindre miljøpåvirkning. Miljøledelsessystemet er samtidig et vigtigt værktøj for ledelsen til at sikre overblik over virksomhedens miljøperformance.
Energiledelse ligger implicit i standardens kontekst, så virksomheder med krav om energisyn kan med fordel integrere energiledelse ind i det eksisterende miljøledelsessystem. Kravet hertil er, at virksomheden skal implementere kravelementet omkring energigennemgang i henhold til DS/EN ISO 50001 ved re-certificering. Virksomheden undgår hermed, at skulle gennemføre et energisyn hver 4 år.
Kurset henvender sig til dig som allerede er Lead Auditor i ISO 14001 og som ønsker en Lead Auditor uddannelse i energiledelse i henhold til DS/EN ISO 50001:2011.

Vi tilbyder også 5-dages kursus i energiledelse

Kursusbeskrivelse:
På kurset gennemgås de grundlæggende elementer i DS/EN ISO 50001:2011 og de principper der ligger bag opbygningen af et effektivt energiledelsessystem samt hvordan det kan kobles sammen med DS/EN ISO 14001:2015. Hovedfokus på kurset ligger på energigennemgang og de krav det er knyttet hertil. Kurset er baseret på interaktiv læring og stiller krav til kursisternes aktive deltagelse.
Kurset gennemføres i samarbejde med Videncenter for Drift og Vedligehold, som på højt fagligt niveau sikre grundig gennemgang af energikortlægning, baseline mv.
Du vil løbende blive bedømt og du skal bestå den afsluttede skriftlige prøve.

Målgruppe:
Kurset henvender sig til erfarne Lead Auditorer i miljøledelsesstandarden ISO 14001:2004 eller nyere.
Minimum antal deltagere: 6 personer - af hensyn til synergi og videndeling mellem deltagerne.

Udbytte:
Du får et grundlæggende kendskab til energiledelse, energigennemgang, baseline mv. i henhold til DS/EN ISO 50001:2011 og vil være i stand til at auditere energiledelsessystemet ISO 50001:2011.

Underviser:
Fra Glaesel HSEQ Management ApS underviser Kristian Glæsel, der har mange års erfaringer med implementering, auditering og undervisning i ledelsesstandarder.
Fra Videncenter for Drift og Vedligehold under Fredericia Maskinmesterskole underviser lektor Jesper Nielsen og Lektor Peter Skovgaard, der har stor erfaring inden for den tekniske del af energiledelse.

IRCA Registrering:
Vi bliver ofte spurgt, hvorfor vores kurser ikke er registreret hos IRCA eller registreret i henhold til andre ordninger for den sags skyld. Det enkle svar er, at vi sætter pris på vores frihed til at sammensætte vores uddannelse ud fra sammensætningen af studerende og ud fra den nyeste viden på det pågældende område. Hvis vi skulle registrere vores kurser, ville vi være bundet til at gennemføre vores uddannelser på en hel bestemt måde, med meget få muligheder for at tilpasse til de studerende og disses behov.

Så hvad er garantien for kvaliteten af den træning vi leverer?

I og med vi er involveret i udarbejdelsen af standarderne internationalt og dermed sidder med den nyeste viden på området og det kombineret med 20 års erfaring i auditarbejde, er vi er blandt de mest erfarne og kyndige virksomheder du kan finde på området for tolkning og forståelse af ledelses standarder. Dette er vores Brand og vores garanti til jer for at give den bedste træning indenfor området.

Tilmeld dig her

Jeg accepterer det ovenstående

Jeg vil gerne modtage nyhedsbrevet